Rävasten

En liten utflykt på eftermiddagen till lilla mysiga Café Rävasten. Här är allt fint och fikat alltid på topp. Så oerhört trevliga personer som styr detta och jag är alltid nöjd när vi åker därifrån.  
 
 Vi satt inomhus idag dock då det var väldigt blåsigt. En vill ju liksom ha fikat kvar på fatet om man säger så.
 
Med min syster Johanna, hennes sambo Jörgen och deras son Noel åkte jag, Felix och Bertil. Så mysigt att umgås med dem. Det är så roligt också att Bertil har en liten kusin som bara är ett halvår äldre. De kommer ha så roligt tillsammans när de blir lite äldre. 
 
Rävasten är känt för sina kanelbullar, här kan ni sukta och se varför.
 
 
 
Dagbok | | Kommentera |

Planering och goda besked av läkare

Det är en sådna fin tid nu. Sommaren kom till oss här i Norrbotten med bravur. Varma temperaturer varenda dag och sol på blå himmel. Vad mer kan man önska sig i dagsläget efter den sega våren? Vi njuter varenda dag. Inte nog med det så väntar sommarens äventyr alldels om hörnet. Norge, dop och flytt. Sedan en massa festligheter med familj och vänner däremellan. 
 
Jag fick även tag på vår barnläkare haromdagen också. Vi har velat fråga henne om en hel del jag och Felix som vi känner har varit väldigt otydligt nu under alla undersökningar vi gjort på Bertils lilla njure. Efter det samtalet kändes allt så mycket lugnare. Vi väntar nu bara svar från urologen från Uppsala akademiska och sen kan vi nog pusta ut lite. Min älskade lilla pojk, måtte du slippa antibiotikat snart. Men allt för att du ska få må bra. Vilket kan gör, han mår så innerligt bra och är så fantastiskt glad åt allt vi visar honom. Det värmer så fint att se hur han ter sig till vår närmaste familj och hur han utvecklas mer och mer varje dag som går. 
 
Snart vankas det som sagt dop. Vi valde att bara bjuda familj och inte vänner eftersom vår familj är så pass stor. Det hade inte gått att bjuda våra vänner också. Men senare när det i framtiden vankas bröllop, då ni! Men åter till dopet. Vi har lite mer än en månad kvar tills det är dags och jag känner att jag snart måste börja slå slag i saken och planera. Lämna gärna en kommentar om ni har tips eller tankar kring dop och hur ni gjorde. Det vi har bestämt är att det blir fikabuffé efteråt. Inte mat utan kaffe och fika duger gott och väl! Jag ska sno ihop lite dekorationer också och få tag på någon gammal vän som kan plinka lite musik sen är vi hemma. 
 
Dagarna nu är lite i väntans tider, Felix jobbar tre dagar till sedan går han på långledigt och vi ska njuta hela sommaren. 
 
Hoppas sommaren behandlar er väl. Ta hand om varandra.
Dagbok, Lycka och välbefinnande | | Kommentera |

Renografi på världens finaste bebis

Idag var det dags för en ny undersökning på Bertils lilla njure. Kl. 8 på morgonen hade vi tid på Barnmottagningen och kl. 10 på röntgen. Till att börja med vill jag säga att han sköter sig verkligen exemplariskt på dessa undersökningar. Bara ler, snackar och flirtar med peronalen. Inte en enda tår och bara ett genuint lugn. Så fin han är vår lille kille. 
 
Kl 8 på barnmottagningen fick han emlen i båda armveck, händer och fot för att sedan 9.15 få en nål där ådrorna tillät det. Väntetiden däremellan spenderade vi i caféet där jag och Felix åt frukost och sedan besökte vi för Bertils första gång, lekterapin. Det var en tumme upp bortsett från att han blev hungrig tillslut. Fram med brösten mamma! 
 
 
 
 Sedan åter på Barnm. kl. 9.15 för isättning av nål. Charmtroll som han är gjorde han inte en min när de satte in nålen i armvecket på honom utan bara log och surrade med sköterskan. 
När vi fick kallelse till den här undersökningen sa de att det vore bra om Bertil åt mycket timmen innan röntgen och helst såg de att han sov under den undersökningen också som skulle ta 28 minuter. Jaja, in your dreams tänkte jag. Det kan vara svårt att timea både mat- och sovklocka för en bebis. Men hör och häpna - vi fixade det! Som på beställning åt Bertil timmen innan och sov under hela röntgen! Perfekt. 
 
 
På röntgen den här gången slapp vi lämna alla prylar, väska, smycken och mobiler utanför rummet och vi behövde inte heller ha dessa kläder man ska ha för att skydda heller. Idag var det bara att kliva in som vanligt och jag fick stå bredvid Bertil under hela undersökningen. I nålen han fick i armen injicerade de in radioaktiv kontrast i blodet för att se hur snabbt det tas upp av njuren. Han sov som sagt hela tiden och vaknade med ett leende när britsen han låg på styrdes en bit ut ur rummet och sköterskan tog av honom den fasttejpade nålen. 
Vår duktiga lilla kämpe. 
 
 
Jag fick hålla min hand på honom under tiden. Kanske så han skulle ligga helt stilla under tiden. Det kan vara mycket lugnande också att känna någon tyngd på en. 
 
Dagen i helhet gick väldigt bra. Nu vänter vi bara på att även dessa svar ska skickas ner till Uppsala akademiska och sedan tillbaka upp hit till vår barnläkare på Sunerby sjukhus. Förhoppningsvis kan vi snart sluta med antibiotika och kanske tillochmed pausa lite från alla dessa sjukhusbesök. Men allt för att denna lilla stjärna ska få må bra. Hade det inte varit för Felix lugn hade jag nog reagerat annorlunda över allt det här. Jag hade nog inte kunnat stå bredvid honom när de sticker nålar i honom utan att bryta ihop. Nu kan jag stå bredvid och prata lugnt med honom utan att bry mig om det. Det är skönt att ha en sån klippa som Felix ständigt närvarande. Tack Gud för att han kan ta sig tid från jobb för att alltid följa med på undersökningar. 
 
Något som också är helt fantastiskt när vi kommer till Barnmottagningen är att sköterskor och läkare känner igen Felix från det att han hade leukemi för cirka 7-8 år sedan. Att få se hur de lyser upp av åsynen på en frisk och stark Felix som nu är pappa. Det är så fint och jag kan tänka mig hur skönt det är för dem att se hur bra det har gått för honom. Det är verkligen starkt känslomässigt. 
 
Ett foto från tidig vår. Älskar dessa två. 
 
Barn- och mammaliv, Dagbok | | Kommentera |
Upp