Bertils rum

Den här tiden på året får man verkligen passa på att hinna fota lite under dem få få timmar då ljuset visar sig ordentligt utomhus. Idag var en sådan dag och jag passade på att fota mer detaljer och bilder från Bertils rum. Barnrum är verkligen så kul att fixa och dona i och jag är verkligen glad att vi tog tag i hans rum på en gång vi flyttade in så han nu fick ett ordentligt lekrum med alla sina saker. Jag tänkte visa lite mer hur han har det i sitt rum. 
 
Först en liten klargörelse. Vi flyttade in Bertils säng till hans rum vi hade tapetserat färdigt och fixat klart rummet för vi tänkte att han kanske skulle sova bättre där än han gjorde i vårt rum. För hos oss sov han nämligen knappt alls under den tiden. Men några månader har nu gått och det har ändå inte blivit någon förbättring. Därför har vi än en gång flyttat tillbaka hans säng in till oss och hoppas på att det ska gå bättre denna gången. Därför är inte sängen med i hans rum nu ifall någon funderade över den frågan. 
 
Bertil har flera fina prydnadskuddar som han fått från olika håll. Babblarna har till exempel min mamma sytt åt honom. Den älskar han verkligen!
 
 På dörren har Felix tänkt snickra ihop några bokstäver i trä som bildar Bertils namn. Till vidare hänger denna banner där istället. 
 
 Favoritleksakerna har en egen liten tavellisthylla i lagom höjd så att Bertils själv kan plocka ner dem om han vill leka med akrobaterna. Design Ingela P. Arrhenius.
 
 Mot den här väggen stod tidigare Bertils spjälsäng, men som ni läste uppe så står den i vårat sovrum igen. Vi bytte helt enkelt plats på detta svarta skåp och sängen. Skåpet som jag och Felix målade om för bara ett par veckor sedan. 
 
En annan favorit vi har är såklart den här bilen. Det är en doppresent åt Bertil från Felix faster och kusiner. Så himla fin!
 
 Det var svårt att få en rättvis bild på stringhyllan men där förvarar vi de finaste leksakerna och Bertil har redan provat att klättre lite i den..
Hyllan är ett bygge vi själva har gjort med lite olika delar vi kommit över under åren. Tre djupa hyllplan + gavlar, fyra grunda hyllpna + gavlar och ett tidningställ. 
 
 Klossarna ovan är också en fin desgin av Ingela P. Arrhenius.
 
Den här aktivitetsbilen kan jag verkligen tipsa om. Den är fylld med verktyg och skruvar och Bertil kan sitta och meka med den lääänge. Och det bästa, den är helt i trä! Märket är Mentari.
 
 Den här byrån håller jag kärt. Den är från min gammelmormor Gulli. Vi förvarar just nu Bertils kläder i den. 
 
 Dessa korgar köpte jag från Ikea för 49kr. Det rymmer massor och är perfekta eftersom Bertil själv kan hämta det han vill ha ur dem. 
 
 Den här gungstolen hade Felix gammelmorfar. Och i den har både Felix mormor och mamma vaggat honom och hans lillebror till sömns. Nu står den i vårt hem och är perfekt vid nattning! 
 
 Till sist en närbild på den fina tapeten som min pappa har tapetserat en av fyra väggar med, övriga tre är gråa. Den kommer från Engblad & co. och heter Gårda. 
 
Lite så ser det ut just nu. Jag är en impulsiv människa och därav händer det att jag möblerar om stup i kvarten. 
Men då har ni fått se lite mer av hans mysiga lekrum. När det kommer till leksaker är det en sak vi håller fast vid - giftfrtitt. Så himla viktigt. Mina bästa hemsidor är Goodforkids, Laplandecostore och Kokobello.
 
Ha en fortsatt bra onsdageftermiddag!
 
Barn- och mammaliv, Hem och hus | | Kommentera |

Mer och mer sjukhusvistelse

Årets första tid har bjudit på mycker förkylning. Det som är synd angånede förkylning i vår familj  är att det ofta tar väldigt hårt på oss alla tre på olika sätt. För Bertil rör det sig om förkylningsastma som för många andra barn och som tur är går det över för många när de kommer upp i ålder. Vi hoppas på det här hemma också. 

För några veckor sedan åkte vi till vårdcentralen och ville ha någonting som kunde lindra. Kurera. Han fick utskrivet en kortisonkur som han skulel inhalera i tre veckor. Men redan efter två veckor blev det så mycket värre igen och i torsdagseftermiddag blev det så pass illa så jag och Bertils farmor åkte in med honom till akuten. Väl där fick vi bli inskrivna på Barnavdelningen och han fick inhalera var tredje timme. (Detta var inte heller första gången vi blev inlagda pågrundav andningssvårigheter.) Timmarna gick, både jag och Felix sov över trots att de egentligen bara vill ha en förälder där, men vi fick stanna båda två och det var väldigt härligt. Dagen efter var det tyvärr inte bra nog för att vi skulle få åka hem så ännu en natt blev vi över. Isolerade. Men däremot kunde vi ta en vagn och promenera fritt utanför avdelningen och det var tur det, annars hade vi blivit galna. Vi åt god lunch i resturangen, shoppade på apoteket och gick även och kikade på det hyffsat nya patienthotellet. 
 
Att inhalera är nog något som få barn är tillfreds med. Bertil är inte en av dem. Han gallskriker, blir helt röd, blöt i svett och sparkar och viftar för sitt liv. Ibland krävdes det att vi var tre stycken som höll honom. Men, sånt är ju faktiskt ingen fara, man märker att han bara är arg och inte ledsen då inga tårar kommer. Bara stark vrede haha. Från en sådan liten liten kropp. 
 
Tillslut fick vi utskrivet en ny kur kortison, en starkare än den vi fått från vårdcentralen. Den skulle vi fortsätta med när vi kommit hem och efter ronden därefter fick vi äntligen bege oss hemåt efter två dygn. 
 
Eftersom att Bertil faktiskt varit pigg under vistelsen, kunnat leka, köra med bilar, äta mycket mat, sovit bättre än någonsin och träffat mycket folk och att jag och Felix fått vara tillsammans utan en masssa måsten såsom laga mat, diska, tvätta, utan att bara ha tid till varandra och Bertil - gav faktiskt mycket. Vi hade det ändå mysigt i vår lilla 80cm säng och var tvingade att krama skiten ur varandra. Hemma är det lätt att hamna på varsin kant på vår 180cm säng. Så för den saken skull är jag ändå glad att vi fick vara tillsammans och ändå må ganska bra. 
 
Vi fortsätter kurera oss här hemma och Bertil är pigg och glad trots några utbrott när det är dags att medicinera. Men kanske att han vänjer sig någon gång. Lever i hoppfullhet angående den tanken. 
 
Sveriges sjukvård är ibland väldigt väldigt bra. 
 
Trött kille som just krigat med inhalationsmaskinen.
När han sedan gick och hämtade Vortex som han avskyr hemma, men han insåg väl att den var bättre än den stora maskinen på sjukhuset. 
 
 
Barn- och mammaliv, Dagbok | | Kommentera |

Ny kontroll

Dagarna går, vi leker och lär oss om världen och om varandra. Tills vi får en remiss åter till röntgen. Då minns man. Graviditetens oklarheter och läkarnas gissningslekar. Jag hinner alltid glömma att något är fel eftersom Bertil mår så bra. Men nu i veckan var det dags för kontroll igen. Kontroll av vänster njurbäcken som är kraftigt utvidgat och mest troligt urinledare som är tilltäppta. Vi får hela tiden höra att det kanske blir operation efter ett års ålder. Vilket är ungefär nu. Varför operationen måste göras, vet vi inte. Vad operationen kommer gå ut på, vet vi inte. Vars operationen kommer äga rum, vet vi inte heller. 
 
 
Till vår glädje denna gången kom en läkare, den första läkaren vi mött på dessa besök som faktiskt såg att det var ett litet barn han skulle undersöka. Övriga läkare har kommit in i rummet, gjort sitt, knappt sett åt varken vårat eller Bertils håll och sedan lämnat rummet. Klart. Men den här gången var det tack och lov annorlunda. Jag känner att det är väldigt viktigt att man ser till patienten som kommer in, kanske speciellt när det rör sig om barn. Så att barnet inte får en traumatisk upplevelse av sjukhus när det inte behöver bli så. 
 
 
Ultraljudsundersökningar på Bertil är lite komplicerade, som ni kan förstå vill han ju inte direkt ligga still. Vi provade den här gången att ha honom i famnen och kolla från ryggen. Men även det var besvärligt. Klart man vill se vad som pågår bakom ryggen på en. Men han är ändå så förbaskat duktig. 
 
 
Än en gång får vi vänta på svaren, länge. Det ska jämföras och spekuleras, skickas till Uppsala och urologerna där, sedan tillbaka till vår läkare här på Sunderbyn som sedan återkommer till oss. Den här gången hoppas jag verkligen på lite mer klarhet i det hela. 
 
Bertil fick iallafall en liten träbil som vi köpte på sjukhuset för ynka 25kr.
 
 
Dagen efter kom ännu en remiss. Den gången för renografiundersökning. Det har vi också gjort tidigare, nu när Bertil är äldre, blir det nog lite av en utmaning.
 
Barn- och mammaliv, Dagbok | | Kommentera |
Upp