Ny kontroll

Dagarna går, vi leker och lär oss om världen och om varandra. Tills vi får en remiss åter till röntgen. Då minns man. Graviditetens oklarheter och läkarnas gissningslekar. Jag hinner alltid glömma att något är fel eftersom Bertil mår så bra. Men nu i veckan var det dags för kontroll igen. Kontroll av vänster njurbäcken som är kraftigt utvidgat och mest troligt urinledare som är tilltäppta. Vi får hela tiden höra att det kanske blir operation efter ett års ålder. Vilket är ungefär nu. Varför operationen måste göras, vet vi inte. Vad operationen kommer gå ut på, vet vi inte. Vars operationen kommer äga rum, vet vi inte heller. 
 
 
Till vår glädje denna gången kom en läkare, den första läkaren vi mött på dessa besök som faktiskt såg att det var ett litet barn han skulle undersöka. Övriga läkare har kommit in i rummet, gjort sitt, knappt sett åt varken vårat eller Bertils håll och sedan lämnat rummet. Klart. Men den här gången var det tack och lov annorlunda. Jag känner att det är väldigt viktigt att man ser till patienten som kommer in, kanske speciellt när det rör sig om barn. Så att barnet inte får en traumatisk upplevelse av sjukhus när det inte behöver bli så. 
 
 
Ultraljudsundersökningar på Bertil är lite komplicerade, som ni kan förstå vill han ju inte direkt ligga still. Vi provade den här gången att ha honom i famnen och kolla från ryggen. Men även det var besvärligt. Klart man vill se vad som pågår bakom ryggen på en. Men han är ändå så förbaskat duktig. 
 
 
Än en gång får vi vänta på svaren, länge. Det ska jämföras och spekuleras, skickas till Uppsala och urologerna där, sedan tillbaka till vår läkare här på Sunderbyn som sedan återkommer till oss. Den här gången hoppas jag verkligen på lite mer klarhet i det hela. 
 
Bertil fick iallafall en liten träbil som vi köpte på sjukhuset för ynka 25kr.
 
 
Dagen efter kom ännu en remiss. Den gången för renografiundersökning. Det har vi också gjort tidigare, nu när Bertil är äldre, blir det nog lite av en utmaning.
 
Barn- och mammaliv, Dagbok | |
Upp